Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Kaksi retkeilijää istuu valoisan tuvan puisella penkillä suuren ikkunan edessä. Lintuturvallisella lasilla varustetusta ikkunasta näkyy metsämaisema. Tuvan nurkassa on musta kamiina. Kategoria: Ikkunat, Mökki, Referenssit

Lintuturvallinen lasi

Suuret ja näyttävät lasipinnat ovat yleistyneet rakentamisessa, mutta niiden mukana on lisääntynyt myös lintujen riski lentää päin lasia. Onneksi ongelmaan on olemassa ratkaisu, jossa yhdistyy estetiikka ja lintujen huomioiminen! Lammin Ikkunoilta on saatavilla innovatiivinen Pilkington AvisafeTM-lintuturvallinen lasi, joka on kehitetty vähentämään lintujen törmäysten määrää.

Musta autiotupa mäntymetsän keskellä. Tuvassa on pieni kuisti ja suuri ikkuna.
Pahanojankurun autiotupa

Miten lintuturvallinen lasi toimii?

Toisin kuin ihmiset, linnut eivät aina havaitse ikkunalaseja esimerkiksi taivaan tai puuston heijastusten vuoksi. Tämä voi johtaa siihen, että linnut törmäävät laseihin. Pilkington AviSafe™ -lasin pinnoitetta on muokattu siten, että linnut havaitsevat sen paremmin kuin tavallisen lasin. Linnut näkevät UV-valoa, jota ihmisen silmä ei erota. Lasin pinnoite heijastaa UV-valoa tavallisesta lasista poikkeavalla tavalla, mikä tekee lasista näkyvämmän linnuille. Tämä auttaa lintuja välttämään törmäyksiä ja lisää niiden elinmahdollisuuksia.

Tämän blogitekstin kuviin on pyritty valitsemaan kuvia, joissa lasin kuviointi tulee hyvin näkyville. Näin voimme parhaiten havainnollistaa lintulasin eron tavalliseen lasiin.

Kaksi retkeilijää istuu valoisan tuvan puisella penkillä suuren ikkunan edessä, ikkunasta näkyy metsämaisema. Nurkassa on musta kamiina.
Pahanojankurun autiotupa sisältä

Lintuturvallinen lasi sopii myös autiotupaan

Syksyllä 2023 valmistuneessa Sallan kansallispuiston Pahanojankurun autiotuvassa on Lammin ikkunat Pilkingtonin AviSafeTM -laseilla. Autiotupa on hieno osoitus siitä, kuinka voidaan yhdistää esteettinen arkkitehtuuri ja luonnonsuojelu. Lintulasit ovatkin loistava valinta tällaisessa kohteessa, kun halutaan mahdollistaa maisemien ihailu suurista ikkunoista riskeeraamatta metsäneläinten hyvinvointia. Tämä on tärkeää erityisesti suojelualueilla, kuten kansallispuistoissa. Tuvasta käsin voi katsella maisemia ja metsän elämää säästä riippumatta ja suuret lasipinnat tuovat myös runsaasti valoa tupaan.

Pahanojankurun autiotuvan lisäksi Pilkington AviSafeTM -laseissa varustetut Lammin ikkunat löytyvät myös Kylmäheteen ja Kaippahanojan päivätuvista. Voitkin siis Sallassa retkeillessäsi nauttia kauniista kansallismaisemista myös säältä suojassa useammassa eri kohteessa. Metsähallitus pyrkii siihen, että jatkossa kaikkiin uusiin rakennuskohteisiin asennetaan lintulasit. Näin voidaan hyödyntää entistä suurempia lasipintoja aiheuttamatta vaaraa alueen lajistolle.

Metsän keskellä on vaalea puurakennus, jossa on neljä suurta ikkunaa rinnakkain.
Kaippahanojan päivätuvan suurissa ikkunoissa on AviSafeTM-lintulasit.

Pilkington AviSafe™ -lasin edut:

  • Vastuullinen vaihtoehto: Lasi vähentää merkittävästi lintujen ikkunoihin törmäämisestä johtuvia kuolemia.
  • Kestävä ja monipuolinen: Lasia on saatavana eri paksuuksina ja se on saatavissa myös laminoituna tai karkaistuna.

Miksi valita Lammin Ikkunat ja Pilkington AviSafe™?

Lammin Ikkunat on tunnettu laadukkaista ikkunoistaan ja asiantuntemuksestaan. Yhdistämällä Pilkington AviSafe™ -lasin omaan tuotevalikoimaansa, Lammin Ikkunat tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden tehdä ympäristöystävällisen valinnan ilman kompromissia ikkunoiden koon tai toiminnallisuuden suhteen.

Pilkington AviSafe™ -lasi on innovatiivinen ratkaisu, joka vähentää merkittävästi lintujen törmäyksiä ikkunoihin. Jos haluat tehdä osasi luonnon suojelemiseksi ja samalla hankkia laadukkaat ikkunat, ota meihin yhteyttä!

Banneri, jossa lukee ”Meiltä ikkunat myös luonnonystäville! Pyydä tarjous!”. Kuvaa klikkaamalla voi jättää tarjouspyynnön.